Log Ind

Opret Konto

Efter man opretter en profil, er det muligt at tjekke bestillingsstatus og bedømme turen når den er gennemført.
Brugernavn*
Kodeord*
Bekræft Kodeord*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Ved oprettelse af ny konto, du acepterer vores Vilkår og handelsbetingelser og Fortrolighedspolitik og cookies.

Har du en konto?

Log Ind

Log Ind

Opret Konto

Efter man opretter en profil, er det muligt at tjekke bestillingsstatus og bedømme turen når den er gennemført.
Brugernavn*
Kodeord*
Bekræft Kodeord*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Ved oprettelse af ny konto, du acepterer vores Vilkår og handelsbetingelser og Fortrolighedspolitik og cookies.

Har du en konto?

Log Ind
 • vintur i Priorat

8 dages luksus vinrejse

0
Forår / Efterår 2019
Fra20,000Dkk
Forår / Efterår 2019
Fra20,000Dkk
Booking
Forespørgsel
Dit Navn*
Email*
Din Forespørgsel*
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Fortsæt

Føj Til Ønskeliste

Adding item to wishlist requires an account

770
Ledighed : Forårsrejse: uge 14 - Efterårsrejse: uge 40
Min Alder : 18+
Om Rejsen

Forårsrejse

Uge 14
 • AfrejseDen 4. april
 • HjemmerejseDen 11. april

Efterårsrejse

Uge 40
 • AfrejseDen 2. oktober
 • HjemmerejseDen 9. oktober

Catalonien er og har været et vindyrket området siden grækerne, for mere end 2500 år siden, bosatte sig i den nordlige del af området, det som i dag hedder Empordà. På denne rejse bliver du introduceret til den brede og gamle Catalanske vinkultur.

Under denne rejse lærer vi 6 vindistrikter at kende, blandt de mest kendte Priorat og Cava. Yderligere besøger vi andre områder hvor vinproducenterne, på grund af højden og kontinentalt klima, dyrker typiske udenlandske druer som Riesling og Pinot Noir.Denne rejse er specielt egnet til folk som elsker vin og gastronomi. Rejsen er tilpasset gæsternes erfaring og viden, både for erfarne vinentusiaster og professionelle. Hos vinproducenterne er der mulighed for at få en mere teknisk og faglig indsigt i vinproduktion.

Denne rejse byder på vin, mad og turistmæssige oplevelser af høj kvalitet. Vi ønsker at du får ægte lokaloplevelser, derfor har vi omhyggeligt udvalgt vingårde, restauranter, hoteller og steder vi skal besøge, der ligger uden for normale turistruter. Det originale udvalg af besøg kan variere efter stedernes rådighed men altid efter det samme høje kvalitets kriterie. Da der primært er fokuseret på oplevelsen og for at kunne give den ønskede opmærksomhed til de besøgende, er gruppen begrænset til 16 deltagerer.

Rejsen starter i Barcelona. Herfra bliver gruppen kørt i en privatbus gennem Catalonien. Under kørslen lærer vi de lokale bjerglandskaber at kende: Kystsbjergkæden, Montserrat, Costa Brava, Pyrenæerne og Montsant.

På den første dag mødes vi til velkomst, præsentation af rejseprogrammet og en smagning på vine fra forskellige distrikter. Den anden dage besøger vi en af de vigtigste Cava producenter, hvor vi lærer den komplicerede fremstilling af cava at kende. Derefter er der et besøg på en vingård beliggende i Penedés, hvor vinene er påvirket af områdets jordtype og det lokale kystklima. Den tredje dag tager vi mod nord til Empordà, på Costa Brava, Dalís hjemegne. Der skal vi besøge 3 vinproducenter, her vil vi lære de lokale druer, for eksempel ”Picapoll” og ”Lledoner” at kende.

Den fjerde dag kører vi først gennem det Catalonske bjerglandskab. På vejen besøger vi blandt andet, den vulkanske by Olot. Dagens rejsemålet er en vingård i Pyrenæerne, hvis vinmarkerne ligger 1000 meter over havets overflade. Om aften kører vi mod syd og overnatter i en middelalderby, der hedder Montblanc.

Den femte dag skal vi besøge 2 lokale producenter inden for distriktet DO Conca de Barberá og om aftenen kører vi til Priorat området hvor vi overnatter. Den sjette dag kører vi rundt i Priorat og besøger 3 vinproducenter. På turen kommer vi gennem middelalderlandsbyer og lokale seværdigheder. Den syvende dag ved 2 yderligere besøg på lokale vingårde, fortsætter vi med at lære flere af regionens vine at kende. Den ottende dag er der frokost og returnering til Barcelona om aften.

I 2019 er der to ledige datoer til rejsen, om forår og efterår.

Vin i Catalonien

Catalonien er et relativt lille område på 32.102 km2, men regionen er alligevel kendt for fantastiske vine. Regionen har 52.495 hektar jord til druekultivering sammenlignet med la Riojas 63.942 hektar store DOQ-område. Den største forskel er, at Catalonien har 12 forskellige DO-områder, 29 druesorter og har mere end 765 vingårde, hvilket understreger regionens varierede og rige vinkultur.

Den store variation af druesorter gør Catalonien til et interessant område for vinelskere. Årsagen er blandt andet regionens varierede klima og landskab, som ikke findes mange andre steder i verden. Catalonien er verdenskendt for sin cava, men regionen byder også på vin fra det berømte og anerkendte DOQ Priorat-område og andre DO-områder (for eksempel DO Empordà), som er begyndt at opnå stor international anerkendelse.

På denne rejse vil vi opleve det bedste af Cataloniens vinkultur; de varierede druesorter, områdets terroir, etablerede, verdenskendte vingårde, men også nye, lokale vingårde, som producerer de mest autentiske vine, der udtrykker det lokale områdes særlige karakter.

Meget mere end vin

Vi har skræddersyet denne rejse, fordi vi elsker vin, og har lært de dedikerede vinproducenter og bønder at kende. De arbejder hårdt hver dag på de lokale vingårde, for at deres vine når ud til alle verdens hjørner. Vi vil gerne dele vores passion for vin med jer.

Det primære fokus med rejsen er vin og alt, hvad vinproduktion indebærer, men rejsen byder på meget mere. Undervejs vil vi også prøve de lokale gastronomi– gastronomiske perler på særligt udvalgte restauranter, som tilbyder retter med sæsonens råvarer. Vi har nøje udvalgt restauranter, som anvender økologiske og lokalt producerede råvarer. Dermed støtter vi også de små, lokale virksomheder.

Den lokale gastronomi er enormt varieret, og retterne på menukortet afhænger af årstiden og stedet. På restauranter nær kysten serveres retter med fisk og skaldyr, og i bjergområderne serveres blandt andet kød og sæsonbestemte grøntsager (eksempelvis svampe og artiskokker).

Nogle vingårde har egen restaurant, hvor menuen er sammensat efter de lokale vine. Findes der noget bedre end at besøge en lokal vingård og smage dens vin til en særligt sammensat menu?

Historie og landskab

Cistercienserordenens kæmpe kloster

Vi rejser igennem Catalonien for at nyde de vine, som udtrykker den særlige karakter fra hvert DO-område og terroir, men vi besøger også smukke, historiske steder og byer på vejen. På rejsen vil vi opleve det grønne landskab, kystens krystalklare vand og Pyrenæernes skarpe bjergtoppe. Denne natur har en stor indvirkning på vinens sammensætning og karakteristika.

I Priorat får vinene en stærk, koncentreret smag som følge af det ekstreme klima og det mineralfyldte terroir. I Pyrenæerne påvirkes vinene af de lavere temperaturer og et regnfuldt klima. Klimaet på Pyrenæerne giver mulighed for at kultivere druesorter, som er mere typiske for Nordeuropa.

Vi vil bo 7 nætter på forskellige hoteller, som alle er nøje udvalgte. Vi udvælger altid hoteller med minimum tre stjerner. Da vi tilbyder et tætpakket program med spændende oplevelser, har vi brug for en god nattesøvn for at kunne nyde hver dag fuldt ud.

Inkluderet

 • Dansktalende rejseleder og sommelier
 • Transport med privat bus og chauffør
 • 7 overnatninger inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Besøg på vingårde med vinsmagning samt møde de lokale vinbønder og -producenter

Ikke Inkluderet

 • Flybilletter
 • Transport fra lufthavnen til Barcelona og transport fra Barcelona til lufthavnen
 • Rejseforsikring
Rejseplan

Dag 1Velkomst

Dag 2DO Cava og DO Penedés

Dag 3DO Empordà

Dag 4DO Costers del Segre

Dag 5DO Conca de Barberà

Dag 6DOC Priorat I

Dag 7DOC Priorat II

Dag 8Returnering

Kort

Kort

Billeder