Hvis du er en vinentusiast og kunne du tænke dig at lære de vigtigste vindistrikter i Catalonien at kende, så skulle du deltage i vores 4 dages rejse hvor vi besøger 6 udvalgte vingårde fra områderne: Cava, Penedés og Priorat. Rejsen er velegnet både for dem som allerede kender vinene fra Catalonien og gerne vil lære regionen bedre at kende, men også for dem som ikke kender til disse vine men kunne tænke sig at opdage en nye spændende vinregion.
Under rejsen får vi chancen for at møde forskellige vinproducenter, forskellige måde at lave vin på og forskellige filosofier omkring vinproduktion. Rejsens formål er at præsentere dig for de lokale druesorter og ”terroir” som giver de Catalanske vine deres speciale karakter.
Denne rejse er af høj kvalitets standart og derfor begrænses gruppen til max 16 personer, begrundet af naturen af de steder vi besøger. På denne måde kan vinproducenterne tage imod os og betjene os på bedste måde og op til vores principper: Kvaliteten af oplevelsen er sat i fokus, vi forsøger med alle midler at give den rejsende en særlig og tilfredsstillende oplevelse.
Vi vil bo 3 nætter på forskellige hoteller, som alle er nøje udvalgte. Vi udvælger altid hoteller med minimum tre stjerner.
Vi har skræddersyet denne rejse, fordi vi elsker vin, og har lært de dedikerede vinproducenter og bønder at kende. De arbejder hårdt hver dag på de lokale vingårde, for at deres vine når ud til alle verdens hjørner. Vi vil gerne dele vores passion for vin med jer.
Det primære fokus med rejsen er vin og alt, hvad vinproduktion indebærer, men rejsen byder på meget mere. Undervejs vil vi også prøve de lokale gastronomi– gastronomiske perler på særligt udvalgte restauranter, som tilbyder retter med sæsonens råvarer. Vi har nøje udvalgt restauranter, som anvender økologiske og lokalt producerede råvarer. Dermed støtter vi også de små, lokale virksomheder.
Den lokale gastronomi er enormt varieret, og retterne på menukortet afhænger af årstiden og stedet. På restauranter nær kysten serveres retter med fisk og skaldyr, og i bjergområderne serveres blandt andet kød og sæsonbestemte grøntsager (eksempelvis svampe og artiskokker).
Nogle vingårde har egen restaurant, hvor menuen er sammensat efter deres vine. På denne rejse skal vi spise frokost på en vingård. Findes der noget bedre end at besøge en lokal vingård og smage dens vin til en særligt sammensat menu?
Vi rejser igennem 3 vindistrikter for at finde de vine, som udtrykker den særlige karakter fra hvert DO-område og terroir, men vi besøger også smukke, historiske steder og byer på vejen. Denne natur har en stor indvirkning på vinens sammensætning og karakteristika: For eksempel, i Priorat får vinene en stærk, koncentreret smag som følge af det ekstreme klima og det mineralfyldte terroir. I Penedés er vinmarkerne rig på kalkholdigt jord og nærheden af havet påvirker regionens vine.
På den første dag mødes vi til velkomst, præsentation af rejseprogrammet og en smagning på vine fra andre relevante vinområder i Catalonien.
Den anden dag besøger vi Cava og Penedés områder, hvor vi skal møde én af de vigtigste Cava-producenter, som introducerer os for processen for fremstilling af Cava. Derefter besøger vi en vingård i Penedés som producerer et stor udvalgt af eksklusive vine.
Den tredje og fjerde dag besøger vi det smukke og imponerende Priorat område, hvor vi bland andet skal møde internationalt anerkendte vinproducenter. Under vores 2 dages ophold i Priorat, besøger vi også små vingårde som fremstiller klassiske Priorat vine og andre som forsøger sig med nye og moderne vine.
Priorat og returnering om aftenen